|
| Najbolje je da se ovaj slatkiš pripremi dan ranije. |
|
| Stavite vino, vodu, šećer, cimet, vanilu, klinčiće, anis, i struganu koru od pomorandže da provre. |
|
| Oljuštite kruške, presecite ih na pola i izvadite sredinu. Kako koju oljuštite, premažite je limunom, da ne oksidiše. |
|
| Stavite kruške u ključalu tečnost i kuvajte 20 minuta na tihoj vatri. Ugasite vatru i ostavite kruške u tečnosti da se potpuno ohlade. |
|
| Ohladjene kruške izvadite i uvite u plastičnu foliju, a tečnost procedite pa ponovo kuvajte dok ne ostane oko 2 dl. Tada ugasite vatru i dodajte puter uz stalno mešanje dok se ne istopi. Ostavite tečnost da se prohladi, zatim vratite kruške i sve zajedno stavite u frižider. |
|
| Pre serviranja umutite mikserom posebno Marskapone sir, a posebno pavlaku i prah šećer dok se ne napravi gusti šlag. Zatim ih pažljivo pomešajte. |
|
| Kruške servirajte hladne, sa kašikom dve preliva i kašikom-dve soka u kome su se kuvale. |