Svinjski file u marinadi od pomorandže

Ovo sam sinoć jeo kod Alise i Miroslava, i bilo je fenomenalno. A mnogo se jednostavno sprema.

Svinjski file u marinadi od pomorandže

Sastojci

  • 2 cela svinjska filea
  • 1 šolja sveže ceđenog soka od pomorandže
  • 1/3 šolje soja sosa
  • 2 Kašike seckanog svežeg ruzmarina
  • 3 češnja pasiranog belog luka
  • 1 Kaščica soli
  • 1 Kaščica mlevenog bibera

Postupak

Dan ranije pomešajte sve sastojke za marinadu, stavite meso u najlon kesu i prelite ga. Istisnite sav vazduh iz kese, tako da marinada dobro pokrije meso. Otavite u frižideru 24 sata.
Zagrejte rernu na 200C. Izvadite meso iz marinade, ocedite ga i stavite na teflonski pleh. Pecite oko 20 minuta, odnosno dok temperatura u sredini mesa ne dosegne 70C. Izvadite i ostavite 10 minuta da se prohladi pre sečenja.
Za to vreme procedite marinadu i zgusnite je kuvanjem na srednjoj vatri. Poslužite je sa strane kao preliv.

Ostavite odgovor