|
| Potopite vrganje u 1 litar ključale vode i ostavite 30 minuta. Izvadite vrganje rupičastom kašikom i isperite ih hladnom vodom, a zatim ih iseckajte na krupne komadiće. |
|
| U manju ćasu narendajte koru od dve pomorandže i iscedite sok od jedne. Dodajte žalfiju. |
|
| Oljuštite i sitno iseckajte beli luk. |
|
| Narendajte parmezan. |
|
| Procedite kroz filter za kafu tečnost u kojoj su bili vrganji, dodajte so i biber po ukusu, i polako je zagrejte do ključanja. |
|
| U teškom tiganju istopite 2/3 putera i dodajte beli luk i vrganje. Pržite 3-4 minuta. Dodajte pirinač i uz stalno mešanje pržite 2-3 minuta. Dodajte kutlaču soka od vrganja i mešajte. Uz stalno mešanje dodajte jednu po jednu kutlaču tek kad se sav sok od prethodne kutlače upije u pirinač. Trebače oko 20 minuta da se sav sok potroši. |
|
| Sklonite sa vatre i umešajte pomorandže, polovinu parmezana i ostatak putera. Kada se puter istopi, dodajte umućeno jaje uz brzo mešanje. Servirajte odmah uz ostatak parmezana u činijici sa strane. |