Meze od pečenih plavih patlidžana

Meze od pečenih plavih patlidžana

Sastojci

  • 4 veća plava patlidžana
  • 1/2 Kaščice mlevenog kima
  • 1 češanj belog luka (ispasiranog)
  • 3 limuna (samo sok)
  • 1/2 Kaščice mlevenog bibera
  • so po želji
  • 50ml maslinovog ulja
  • iseckan svež zeleniš za garnirung (peršun, koriander, bosiljak)

Postupak

Ugrejati rernu na maksimum i na suvi pleh staviti plave patlidžane i peći 1 sat.
Kada se prohlade, raseći koru (ako već nije pukla u pečenju) i kašikom oguliti meso iz patlidžana i staviti u multipraktik. Dodati kim, beli luk sok od limuna, so i biber i početi sa pulsiranjem. Polako dodavati maslinovo ulje, u tankom mlazu, samo toliko koliko je potrebno da se napravi ujednačena pasta.
Služiti na sobnoj temperaturi. Dodati seckani zeleniš neposredno pre posluživanja.
Može se pripremiti dan ranije i čuvati hermetički zatvoreno u frižideru.

Napomena

Za konverziju zapreminskih u težinske mere, kliknite ovde.

Ostavite odgovor