Ovo sam sinoć jeo kod Alise i Miroslava, i bilo je fenomenalno. A mnogo se jednostavno sprema.
Svinjski file u marinadi od pomorandže
Sastojci
- 2 cela svinjska filea
- 1 šolja sveže ceđenog soka od pomorandže
- 1/3 šolje soja sosa
- 2 Kašike seckanog svežeg ruzmarina
- 3 češnja pasiranog belog luka
- 1 Kaščica soli
- 1 Kaščica mlevenog bibera
Postupak
Dan ranije pomešajte sve sastojke za marinadu, stavite meso u najlon kesu i prelite ga. Istisnite sav vazduh iz kese, tako da marinada dobro pokrije meso. Otavite u frižideru 24 sata. | |
Zagrejte rernu na 200C. Izvadite meso iz marinade, ocedite ga i stavite na teflonski pleh. Pecite oko 20 minuta, odnosno dok temperatura u sredini mesa ne dosegne 70C. Izvadite i ostavite 10 minuta da se prohladi pre sečenja. | |
Za to vreme procedite marinadu i zgusnite je kuvanjem na srednjoj vatri. Poslužite je sa strane kao preliv. |