Meze od pečenih plavih patlidžana
Sastojci
- 4 veća plava patlidžana
- 1/2 Kaščice mlevenog kima
- 1 češanj belog luka (ispasiranog)
- 3 limuna (samo sok)
- 1/2 Kaščice mlevenog bibera
- so po želji
- 50ml maslinovog ulja
- iseckan svež zeleniš za garnirung (peršun, koriander, bosiljak)
Postupak
Ugrejati rernu na maksimum i na suvi pleh staviti plave patlidžane i peći 1 sat. | |
Kada se prohlade, raseći koru (ako već nije pukla u pečenju) i kašikom oguliti meso iz patlidžana i staviti u multipraktik. Dodati kim, beli luk sok od limuna, so i biber i početi sa pulsiranjem. Polako dodavati maslinovo ulje, u tankom mlazu, samo toliko koliko je potrebno da se napravi ujednačena pasta. | |
Služiti na sobnoj temperaturi. Dodati seckani zeleniš neposredno pre posluživanja. Može se pripremiti dan ranije i čuvati hermetički zatvoreno u frižideru. |
Napomena
Za konverziju zapreminskih u težinske mere, kliknite ovde.