Salata od pečenih paprika i feta sira
Sastojci
- 6 velikih crvenih paprika (ispečenih i oguljenih)
- 100g feta sira (izdrobljenog)
- 1 limun
- so
- maslinovo ulje
- 20 blanširanih badema (ili prženi pinjoli i/ili kapri)
- 1 svež peršun (sitno iseckan)
Postupak
Isecite paprike na trake (to se stručno kaže đulijen) i stavite ih u veći, ravan sud. Posolite ih i izdrobite preko njih feta sir. Preko toga pospite maslinovo ulje i limun po želji. Na kraju dodajte peršun i bademe. | |
Ako koristite pinjole i/ili kapre kao ja, potrebno je da ih prvo propržite na suvo u tiganju na srednjoj vatri. Ako su kapri suvi (grčki, SuperVero) ne treba da se ispiraju i cede. Kaprima treba duplo duže od pinjola da postanu krckavi, jedno 10 minuta. | |
Služi se na sobnoj temperaturi. |