Salata od pečenih paprika i feta sira

Salata od pečenih paprika i feta sira

Sastojci

  • 6 velikih crvenih paprika (ispečenih i oguljenih)
  • 100g feta sira (izdrobljenog)
  • 1 limun
  • so
  • maslinovo ulje
  • 20 blanširanih badema (ili prženi pinjoli i/ili kapri)
  • 1 svež peršun (sitno iseckan)

Postupak

Isecite paprike na trake (to se stručno kaže đulijen) i stavite ih u veći, ravan sud. Posolite ih i izdrobite preko njih feta sir. Preko toga pospite maslinovo ulje i limun po želji. Na kraju dodajte peršun i bademe.
Ako koristite pinjole i/ili kapre kao ja, potrebno je da ih prvo propržite na suvo u tiganju na srednjoj vatri. Ako su kapri suvi (grčki, SuperVero) ne treba da se ispiraju i cede. Kaprima treba duplo duže od pinjola da postanu krckavi, jedno 10 minuta.
Služi se na sobnoj temperaturi.

Ostavite odgovor