Za razliku od većine drugih jela sa krompirom, ovo je jako dobro i kad se ohladi.
Krompir sa limunom
Sastojci
- 1kg crvenog krompira
- 2 češnja belog luka
- 4 Kaščice seckane sveže majčine dušice
- 2 limuna
- 2 Kašike maslinovog ulja
Postupak
Oljuštite i isecite krompir, na jednake režnjeve, i stavite ga u lonac sa hladnom slanom vodom. | |
Kada voda proključa, kuvajte 15 - 20 minuta - u zavisnosti od veličine režnjeva - treba da se skuva a ne raspadne. | |
Izrvadite vruć krompir rešetkastom kašikom na peškir i ostavite ga da se prohladi. | |
Zagrejte rernu na 250C. | |
Isecite limun na pola, pa svaku polovinu na tri režnja, pa svaki režanj na pola. Stavite u ćasu sa krompirom i dodajte beli luk, so, biber, maslinovo ulje i majčinu dušicu. Mešajte prstima, istiskujući sok iz limuna dok se sve dobro ne pomeša. | |
Izručite u teflonski pleh i pecite pola sata. Posle 15 minuta okrenite (promešajte) krompire. |