Pica sa maslinama

Pica sa maslinama

Sastojci

  • brzo testo za picu (objavljeno ranije)
  • 1 Kašika nesoljenog putera
  • 1 sitno iseckan luk
  • 4 Kašike paste od crnih maslina
  • 1 šolja krupno sečenih crnih i zelenih maslina
  • 1g drobljenog feta sira
  • 25g seckanih ringlica
  • 2 Kašike celih listića ruzmarina

Postupak

Zagrejte rernu na najjače (250C i više ako može).
Razvijte testo tako da stane u pleh od 25cm ili odgovarajuću modlu. Stavite razvijeno testo u frižider dok spremate nadev.
Ispržite luk na puteru i izvadite ga na tanjir da se ohladi.
Po dnu testa premažite pastu od crnih maslina, a preko nje luk. Poređajte masline tako da pokriju sav luk, a preko njih razbacajte sir, ringlice i ruzmarin.
Pecite 20-25 minuta. Korica testa treba da bude zlatno-braon, a sir treba pomalo da zagori.
Pustite da se ohladi. Služi se na sobnoj temperaturi.

Ostavite odgovor