Krompir sa limunom

Za razliku od većine drugih jela sa krompirom, ovo je jako dobro i kad se ohladi.

Krompir sa limunom

Sastojci

  • 1kg crvenog krompira
  • 2 češnja belog luka
  • 4 Kaščice seckane sveže majčine dušice
  • 2 limuna
  • 2 Kašike maslinovog ulja

Postupak

Oljuštite i isecite krompir, na jednake režnjeve, i stavite ga u lonac sa hladnom slanom vodom.
Kada voda proključa, kuvajte 15 - 20 minuta - u zavisnosti od veličine režnjeva - treba da se skuva a ne raspadne.
Izrvadite vruć krompir rešetkastom kašikom na peškir i ostavite ga da se prohladi.
Zagrejte rernu na 250C.
Isecite limun na pola, pa svaku polovinu na tri režnja, pa svaki režanj na pola. Stavite u ćasu sa krompirom i dodajte beli luk, so, biber, maslinovo ulje i majčinu dušicu. Mešajte prstima, istiskujući sok iz limuna dok se sve dobro ne pomeša.
Izručite u teflonski pleh i pecite pola sata. Posle 15 minuta okrenite (promešajte) krompire.

Ostavite odgovor